Titus Corlățean și Ecaterina Andronescu, la Mănăstirea Izvoru Mureșului

corlățean-dc
corlățean-dc

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, și ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, participă astăzi la hramul mănăstirii de la Izvoru Mureșului din județul Harghita

[caption id="attachment_221167" align="alignleft" width="300"] Foto: Agerpres[/caption]

Ministrul Afacerilor Externe și ministrul Educației au participat azi, alături de alți 3.000 de credincioși, la slujba de la mănăstirea din Harghita cunoscută și ca Mănăstirea Românilor de Pretudindeni. Slujba a fost oficiată în aer liber de arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, Înalt Prea Sfințitul Ioan Selejan, alături de un sobor de preoți din Valea Mureșului și Valea Oltului, acesta fiind unul din rarele momente când locuitori ai ambelor județe se adună într-un număr atât de mare. IPS Ioan Selejan a precizat că mănăstirea Izvoru Mureșului este și a românilor "care trăiesc prin străini" și că l-a slujba de astăzi se face o rugăciune și pentru creștinii din Siria, care suferă în această perioadă, informează Agerpres. "La această sfântă mănăstire din Carpaţi se adună, în fiecare an, români de pe toate meridianele planetei noastre. Aşa am socotit că trebuie să aibă şi ei un punct de spiritualitate a lor şi cum noi avem anumite probleme specifice zonei noastre, tot aşa şi ei trăiesc printre străini şi aceasta ne leagă, se creează o legătură deosebită între noi şi cei de la o margine şi alta a pământului. De asemenea, am făcut astăzi o rugăciune şi pentru Siria, pentru că acolo trăiesc creştini care astăzi suferă," a declarat arhiepiscopul Covasnei și Harghitei.

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a afirmat că a ales mănăstirea din Harghita spre a se ruga pentru întreg poporul român. "Ca ministru de Externe am venit alături de toţi ceilalţi români, nu doar din Harghita şi Covasna, ci din toată ţara şi de pretutindeni, pentru a aduce slavă Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi pentru a ne ruga pentru poporul român şi asta am făcut alături de toţi ceilalţi români," a spus ministrul de Externe.

Piatra de temelie a mănăstirii proiectate chiar de IPS Ioan Selejan, a fost pusă în 1996, iar sfințirea a vut loc doi ani mai târziu, în prezența Preafericitului Teoctist, pe atunci Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Mănăstirea Românilor de Pretutindeni adăpostește cea mai mare suprafață de pictură în frescă din toată țara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel