Titus Corlățean, ”dedicație specială” pentru un judecător: Am câteva lucruri de spus

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Titus Corlățean a avut o „dedicație specială” pentru un judecător. 

Marți seară, Titus Corlățean (PSD) s-a numărat prin invitații lui Răzvan Dumitrescu, în cadrul emisiunii „Subiectiv” de la Antena 3. La un moment dat, s-a discutat în platou despre interviul pe care l-a acordat Mircea Negulescu, fostul procuror cunoscut drept Portocală.

„Am câteva lucruri de spus, nu pe speța în sine și comentariile domnului Negulescu față de domnul Ponta. Dacă domnul Ponta va avea de comentat, va vorbi singur. Domnul Negulescu este recunoscut, alături de alții, nu doar din unitatea de elită, între ghilimele, de la Ploiești a DNA, ca fiind unul dintre reprezentanții acelui sistem care a fost botezat, cu ani în urmă, de un fost președinte al României și care, în baza unor protocoale clasificate secrete, stabileau formule de lucru total ilegale, total neconstituționale, total nedemocratice. (...) Domnia sa face parte din acest sistem, care, printre altele, a făcut rău și altor oameni, nu doar unor oameni politici. Cazul celebru al unui coleg de facultate, fost procuror general la Curtea de Apel din Ploiești. Un foarte bun magistrat, apreciat de toți colegii de an. Și domnia sa a fost paradit la început de același domn Negulescu, în combinație cu domnul procuror Onea. Domnul Negulescu a fost mai întâi procuror anchetator și după - ce să vedeți - a fost și martor în speța respectivă. Sunt declarații publice ale colegului meu de facultate, care a spus foarte clar: am fost constrâns să dau declarații, să fac denunțuri mincinoase legate de niște oameni politici de la Prahova. (...) A avut de suferit. S-a luptat cu sistemul acest coleg, a câștigat și în primă instanță la Înalta Curte, și în calea de atac, și a desființat acele mizerii”, a spus Titus Corlățean.

„Acest sistem a produs foarte mult rău României, în numele luptei anticorupție, care s-a făcut cu încălcarea regulilor”, a subliniat acesta. 

„Ceea ce spun eu acum, apropo de domnul Negulescu, care a fost pus în libertate de un distins judecător de la Înalta Curte, domnul judecător Ionuț Matei, ceea ce spun acum este o dedicație a acestui alt fost coleg de facultate, care, ca și alții, a făcut parte dintr-o altă parte a generației noastre. Au preferat să nu meargă pe calea dreaptă a corectitudinii în magistratură. Și o spun eu în numele multor colegi de an de facultate, care știm foarte bine astfel de lucruri. Aceasta este o dedicație specială pentru judecătorul Ionuț Matei în seara aceasta”, a spus Titus Corlățean. 

„E o dedicație în baza normelor de drept pe care o fac și domniei sale și altora”, a adăugat Titus Corlățean.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel