Urmărește emisiunea live


Titularizare. Guvernul, decizie care-i vizează pe profesori

Scoala - elevi
Scoala - elevi

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, 3 aprilie, o ordonanţă de urgenţă care aduce modificări unor acte normative din domeniul educaţiei.

Acest act normativ soluţionează, în primul rând, situaţia creată ca urmare a declarării, prin Decizia Curţii Constituţionale nr. 528/2018, la cererea Preşedintelui României, drept neconstituţionale prevederile art. 253 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, ce permiteau titularizarea în sistemul de învăţământ a cadrelor didactice care au obţinut minimum nota şapte la concursul de titularizare în ultimii opt ani, în etapa de mobilitate a personalului didactic.

Prevederile acestei ordonanţe de urgenţă permit consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ modificarea duratei contractului individual de muncă din durată determinată de un an, în contract de muncă pe durata de viabilitate a postului, pentru cadre didactice calificate, dacă acestea au promovat examenul de definitivat şi concursul naţional de titularizare cu nota/media cel puţin şapte.

Decizie privind  plata dobânzilor generate în urma hotărârilor judecătoreşti 



Totodată, ordonanţa reglementează situaţia unităţilor de învăţământ şi a componentelor organizatorice înfiinţate fără parcurgerea etapelor acreditării precum şi a furnizorilor de educaţie care au depăşit termenul de depunere a cererii de acreditare şi care, după evaluarea de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar, îndeplinesc condiţiile de acreditare.

De asemenea, ordonanţa mai sus-menţionată prevede cadrul legal pentru plata dobânzilor generate în urma hotărârilor judecătoreşti rămase definitive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel