Titlul de "doctor honoris causa" pentru profesorul Andrei Marga, în Canada

În ziua de 25 iunie 2019 președinția Universității din Quebec (Canada) a comunicat oficial acordarea titlului de doctor honoris causa al cunoscutei universități canadiene profesorului Andrei Marga.

 În motivarea acordării, președintele universității canadiene, Joane Jean, a scris: „Am plăcerea de a vă informa că adunarea guvernatorilor Universității din Quebec, în reuniunea din 19 iunie 2019, V-a acordat titlul de doctor honoris causa (dhc). Această onoare vă este conferită ca recunoaștere a carierei Dvs. excepționale. Orice proiect pe care l-ați pus în operă și condus este impregnat de grija binelui comun.... Suntem fericiți să vă decernăm această distincție onorifică a Universității din Quebec, care va fi prezentată sub egida Ecole Nationale d'Administration Publique ( ENAP) a Canadei".

Universitatea din Quebec (înființată în 1968) este amplasată în zece campusuri, cu Quebec și Montreal ca baze principale, și are în acest moment peste nouăzeci de mii de studenți. În vederea acțiunilor din Canada, Andrei Marga a publicat volumul The Sense of Our History (Editura Academiei Române, București, 2019, cu sprijinul Băncii Transilvania, din Cluj-Napoca), care conține conferințele sale la universități din Roma, Viena, Coimbra, Montpellier, Maribor și din alte locuri

În zilele premergătoare decernării, Andrei Marga a avut, în Canada, întrevederi la Ministerul Cooperării Internaționale și la Parlamentul Quebecului și a susținut conferințele „O vedere asupra Europei actuale", „Răspuns la crizele actuale" și „Corectura globalizării". Ceremonia acordării titlului de doctor honoris causa al Universității din Quebec (Canada) profesorului Andrei Marga a avut loc la Montreal, în ziua de 1 noiembrie 2019. În cadrul ceremoniei Andrei Marga a susținut discursul „O țară care integrează ceea ce îi aparține".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel