Titlul de doctor al generalului Dumitru Dumbravă, anulat pentru plagiat. Tribunalul Bucureşti, decizie

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Tribunalul Bucureşti a decis anularea diplomei de doctorat a generalului SRI Dumitru Dumbravă, după ce a constatat faptul că aceasta era plagiată. 

Decizia nu este, însă, definitivă, şi poate fi atacată prin recurs. 

"Admite acţiunea. Anulează diploma de doctor seria H nr.0004769/1116/7.12.2012 emisă de pârâtă. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucureşti - Secţia a II-a CAF. Pronunţată azi, 29.09.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei", se arată în decizia tribunalului.

Decizia de anulare pentru plagiat a diplomei de doctor a generalului Dumbravă vine după ce, în februarie acest an, Tribunalul București a anulat și diploma de doctor a generalului Gabriel Naghi, fost șef al SPP pe vremea președintelui Ion Iliescu și fost consilier general PSD în Consiliul General al Municipiului București. În iulie, Curtea de Apel București a anulat și diploma de doctor a lui Romeo Raicu, fost parlamentar PDL și președinte al Comisiei parlamentare de control a SIE.

În vara anului trecut Academia Națională de Informații (ANI) ”Mihail Viteazul” a SRI a cerut în instanță anularea diplomelor de doctor în cazul mai multor generali SRI în rezervă, printre care și Sorin Gabriel Cozma, fost șef al Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului, scrie G4Media.

Dumitru Dumbravă a fost trecut în rezervă în 2018 

Trecerea în rezervă a fost făcută la cererea lui Dumitru Dumbravă. Daniel Dragomir scrie despre Dumitru Dumbravă că este ”unul dintre cei mai importanți pioni ai statului paralel” și ”creatorul câmpului tactic. 

Într-un interviu din 2015, Dumitru Dumbravă a lăsat să se înțeleagă că instanțele constituie ”câmp tactic” pentru SRI. Totodată, el afirma că SRI ar urmări unele dosare până la decizia definitivă: ”Dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv, am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze”. 

VEZI Dumitru Dumbravă, trecut în rezervă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel