Titi Aur: Ce nu se învață la școala de soferi, poziționarea picioarelor pe frână și accelerație

Titi Aur, intervenție la Antena 3
Titi Aur, intervenție la Antena 3

Un tânăr care conducea un bolid de lux a intrat în două taxiuri, parcate în faţa unui mall din Capitală. Titi Aur a lansat mai multe ipoteze legate de cauza accidentului. Acesta a dezvăluit unul dintre lucrurile care nu se învață în școala de șoferi, dar care poate duce la astfel de evenimente.

Un bolid a spulberat două maşini de taxi aflate în faţa unui centru comercial, timp în care șoferii acestora au sărit de la volan. Autoturismul de lux a ajuns apoi pe esplanada din faţa mall-ului, acolo unde sunt mai multe terase. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

"Astfel de situaţii se pot întâmpla în următoare cazuri: 1. cazul Brăila, când declari că a fost intenţionat; 2. cel de la volan este în stare de ebrietate sau sub influenţa drogurilor; 3. se circulă foarte repede prin parcarea mall-ului.

4. Un al patrulea motiv, mai puţin cunoscut dar foarte posibil: gesturile şoferului nu sunt corecte când este la volan. Piciorul, în loc să fie în dreptul pedalei de frână stă în dreptul pedalei de acceleraţie. Când apare o situaţie specială, în loc să frâneze, accelerează şi se întâmplă de multe ori în parcări sau în locuri în care se fac manevre. De asta, în SUA eşti obligat să frânezi cu stângul, toate maşinile sunt automate, nu au ambreiaj. La noi nu se întâmplă asta pentru că avem maşini şi cu cutie automată şi cu schimbător. Poate fi şi aceasta situație: cel de la volan a intrat în panică, a greşit şi în loc să apese pe pedala de frână, apasă acceleraţia. Când maşina îşi ia viteză, şoferul intră în panică, apasă cu putere, crezând că apasă pe frână. Asta este doar din poziţionarea incorectă a piciorului drept. Sunt lucruri care, din păcate, nu se învaţă la şcoala de şoferi", a declarat Titi Aur pentru Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel