Țiriac, la juniori. Vezi ce se vânează la ”Balc”-ul din Africa

Vânătoarea lui Ion Țiriac de la Balc este aprig contestată de mai multă lume. Dacă în cadrul evenimentului organizat de fostul sportiv sunt uciși câteva sute de mistreți, în Africa leii sunt măcelăriți pentru blana lor. Și pentru că sălbăticia nu oferă destulă blană, cei care vor să se îmbogățească din suferința animalelor au construit adevărate ferme.

Un studiu recent al Duke University din SUA aduce la lumină o realitate crudă: populația leilor din Africa a scăzut de la 100.000 la 35.000 de animale în ultimii 50 de ani. Impresionanta imagine a Regelui Animalelor în sălbăticie ar putea deveni nu peste mult timp istorie. La distrugerea progresivă a habitatului se adaugă cererea din ce în ce mai mare pentru trofee de vânătoare și pentru părți din corpul animalelor braconate accelerează procesul de dispariție a celei mai mari feline de pe teritoriul african.

Potrivit Vierf Pfoten, o asemenea cerere nu poate fi satisfăcută doar de populatia de lei din salbaticie, astfel că în Africa de Sud se dezvolta o industrie prosperă. Circa 5.000 de lei sunt crescuți în ferme speciale din Africa de Sud, numai pentru a fi vânați. Regimul de tortura începe imediat dupa nașterea puilor de leu. Puii sunt separați de mame la trei zile după naștere, sunt hrăniți artificial și sunt exploatați ca atracție pentru turiștii care vor să-i mângâie și să se fotografieze cu ei. Când cresc prea mari ca să mai poată fi tinuți sub control, leii sunt puși pe lista viitoarelor trofee de vânătoare. Leii sunt în general ținuti în țarcuri foarte mici, iar persoane înstărite din întreaga lume își pot alege pe Internet ce animal vor să împuște.

„Pentru vânătoare, leii sunt mânați către zonele cu garduri. Multora dintre ei nu le e frica de oameni pentru că sunt obișnuiți cu ei, așa că uneori se așează chiar cu fruntea în țeava puștii. Unii sunt tranchilizați și nu-și revin complet până la începerea vânătorii; alții sunt momiți cu carne. Vânătorii de trofee nici nu trebuie să depună vreun efort ca să-i ucida”, mai spune Thomas Pietsch, expert în animale salbatice al VIER PFOTEN International.

În funcție de vârstă, mărime și de aspectul animalului, trofeul unui leu mascul costă între 10.000 și 25.000 de euro, în vreme ce o femelă ajunge la 3.000 de euro.

Acest tip de vânătoare este cunoscut sub denumirea de „vânătoare la țarc”. În România, cel mai cunoscut exemplu al acestui tip de vânătoare este vânătoarea de mistreți de la Balc, organizată anual de către omnul de afaceri Ion Țirac, mai scrie Vier Pfoten.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel