Știrea care îi va înfuria pe TOȚI studenții din România

Ministerul Educației caută rezolvări în criza refugiaților. 

Ministerul Educației caută locuri pentru refugiați, cerând tuturor unităților de învățământ din țară situația locurilor de cazare disponibile, informează B1 TV.

Mircea Dumitru, rector al Universității București, a declarat că a primit o astfel de solicitare din partea Ministerului Educației și că Universitatea București poate pune la dispoziție 80 de locuri pentru refugiați.

Locuri în Măgurele

"Am primit o solicitare. Putem pune la dispoziție 80 de locuri. Noi avem câteva cămine în comuna Măgurere, foarte aproape de Universitatea de Fizică București. Noi avem peste 2.000 de camere și 5.400 de locuri. Căminul este folosit cam 50-60%. (n.r Blocurile de cămine în care ar urma să se cazeze refugiații) sunt înr-o stare decentă, pot fi locuite. În plus putem oferi și consiliere psihologică", a spus Mircea Dumitru, citat de B1 TV.

Ce spune ministrul Educației

Universitatea Politehnică din București și Universitatea din București și-au arătat disponibilitatea de a oferi cazare și masă pentru 230 de refugiați, a declarat marți pentru AGERPRES ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

"Universitatea Politehnică din București și Universitatea București au disponibilitatea de a oferi cazare și masă pentru 230 de refugiați: Universitatea Politehnică din București — 150 de locuri cazare și masă și Universitatea din București — 80 de locuri pentru refugiați cazare și masă", a afirmat ministrul.

Potrivit acestuia, alte universități din țară s-au arătat deschise în a oferi consiliere psihologică, socială și religioasă pentru refugiați.

CITEȘTE ȘI: Le Monde, informație bombă despre România. Ce spune Ponta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel