Tinerii, la coadă la burgeri gratis. Ce nu ați înțeles despre o generație

foto captură video. Tinerii, la coadă la burgeri gratis. Ce nu ați înțeles despre o generație
foto captură video. Tinerii, la coadă la burgeri gratis. Ce nu ați înțeles despre o generație

Luni, câteva sute de tineri, de liceu, de facultate s-au înghesuit în București, la o coadă pentru hamburgeri gratis.

În timp ce unora dintre politicieni le-a venit să vomite, alți tineri nu își puteau imagina cum s-au putut umili acei adolescenți pentru un burger gratis. Alții încă se credeau în comunism, perioadă pe care adolescenții nu au prins-o- ”Așa e românu`, stă la coadă, la gratuități”, ”nu e tigaie, e burger”.

Dincolo de situația în care ne aflăm, cu prețuri mai mari decât în Occident, dar cu salarii ”de România”, ce s-a întâmplat în centrul Capitalei n-a fost nici una dintre variantele enumerate.

E vacanță școlară, a trecut un an de pandemie, nu există activități în București, tinerii s-au strâns (chiar și-n pandemie, fără distanțare, etc) ca la un concert, ca la coada de altădată din mall-uri. Să ne amintim cozile la fast food din a doua zi de Crăciun, dintr-un mall din București. Era cam singurul loc deschis și toți tinerii se înghesuiau acolo. Era ceea ce ei numesc distracție: mâncau, socializau, glumeau, etc.

Însă ziua de ieri a arătat că ne este imposibil să ne acceptăm și să înțelegem o generație. Acei copii nu păstrau distanțarea, dar purtau măști. Poate tinerilor, mai ales celor din generația ”fulg de nea”, le lipsește socializarea, le lipsesc ieșirile, glumele, grupul de prieteni. A fost găsită o ”portiță” mică către asta.

Când au început să se împartă tichete pentru zilele următoare, nu au părut așa entuziasmați pentru burgerul gratis de mâine. În schimb, s-au îngrămădit să participe la concursuri, pentru că era o activitate, orice.

Ceea ce nu au cei cărora le vine să vomite este setea de viață. Tinerii vor să trăiască și să se bucure de fiecare clipă a vieții lor. Încă nu au familie de întreținut, responsabilități și rate. Sunt tinerii care încă cred că pot muta munții din loc. Și cred că nimeni nu are dreptul să judece asta, nici măcar în pandemie. Nu suntem în lockdown, ca-n Anglia. Nu știu dacă vor apărea infectări din acea strângere, nu sunt baba Vanga, dar sper doar că pandemia ne-a făcut mai înțelegători, nu mai ranchiunoși. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel