EXCLUSIV  Tinerii, despre înrolarea în Armată. „Da, pentru 10.000 euro” / „Nu vreau pentru nicio sumă de bani” / „Poate pentru 20.000 lei pe lună mi-aș risca viața” / video

DC NEWS
DC NEWS

Dana Mihai, jurnalistă DC News, a ieșit în stradă pentru a vedea dacă tinerii vor să lupte pentru țara noastră în cazul în care Rusia ne-ar ataca.

Dana Mihai a întrebat un tânăr dacă s-ar înrola în Armata României, iar el a spus: „Dacă nu aș avea încotro, da”. Întrebat pentru ce sumă ar face acest lucru, tânărul a zis: „Ținând cont cât de importantă este viața, nu știu... cred că peste 10.000 euro pe lună”.

Alt tânăr i-a spus: „Sub nicio formă nu m-aș înrola în Armata României! Pentru nicio sumă de bani! De ce? Pentru că viața mea valorează mai mult de atât”.

Dana Mihai n-a „avut” succes nici cu cel de-al treilea tânăr. Nici el nu vrea în Armată. „Nu mi se pare că ar fi un lucru bun să fac acest lucru. Nu vreau nicio sumă de bani pentru că, în Armată, sunt șanse mari să mori și nu ai ce face cu banii după”.

Nici al patrulea tânăr nu vrea să audă de așa ceva: „Nu vreau absolut deloc. Pentru nicio sumă de bani!”

Al cincilea tânăr din reportaj a zis ca: „În cel mai rău caz, da, m-aș înrola. Depinde. Nu este vorba despre bani, ci de a apăra ce cred. A apăra lucrurile în care cred în țară”. Rugat să precizeze o sumă pe care ar vrea-o pentru a se înrola, tânărul a zis: „20.000 de lei pe lună. Este o sumă pentru care mi-aș risca viața”. 

VEZI ȘI: Cine merge în linia întâi la război dacă Rusia atacă România. Generalul Virgil Bălăceanu: Ei sunt carne de tun / video

În cazul unui război, dacă Rusia atacă România, cine merge în linia întâi?

Aflăm răspunsul de la generalul Virgil Bălăceanu invitat în cadrul podcastului SPIN realizat de Partidul Social Democrat.

„În momentul în care apare o situație excepțională, în momentul în care există iminența unui atac, se decretează starea de asediu. Pe timpul stării de asediu, se trece la mobilizarea unor rezerviști și creșterea gradului de operativitate al unităților”, a zis generalul Virgil Bălăceanu adăugând că nu va fi suficient timp să pregătești oamenii să lupte.

Forța unei Armate constă în tehnica de luptă a Armatei

„Dacă acționezi cu actualii rezerviști, ei sunt carne de tun. Ei nu sunt pregătiți. Noi facem acele exerciții, dar acestea durează o zi. Aceasta este pregătire pentru un rezervist? El este tanchist, el este artilerist, el este transmisionist. Într-o zi îl echipezi, îl întrebi dacă are probleme de sănătate, ca apoi să-l verifici prin comisia de evaluare dacă el spune că nu mai este apt. Execuți o tragere cu armamentul de infanterie, or forța n-o reprezintă pistolul mitralieră sau pușca de asalt. Forța unei Armate constă în tehnica de luptă a Armatei”, a mai zis generalul Virgil Bălăceanu în cadrul podcastului SPIN realizat de PSD.

„Să nu plecăm de la ideea că vor fi în linia întâi doar cei din forțele active. Ei sunt structura de bază. Ei sunt mai bine pregătiți, dar printre ei sunt și rezerviști”, a mai zis generalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel