Tineri condamnați definitiv pentru viol și obligați la plata unor daune de 45.000 de lei

Trei din județul Alba au fost condamnați definitiv pentru viol și obligați la plata unor daune către victimă, în valoare de 45.000 de lei. 

Trei tineri, de 22, 17, respectiv 15 ani, acuzaţi că, în iunie anul trecut, au violat o adolescentă pe o păşune de lângă Sebeş au fost condamnaţi joi de Curtea de Apel (CA) Alba Iulia la 5 ani şi 3 luni de închisoare, respectiv 3 ani şi 2 ani de internare într-un centru de detenţie, fiind obligaţi, totodată, să achite victimei daune morale de 45.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, instanţa a admis apelul declarat de inculpatul major la data săvârşirii faptei, pentru care a dispus reducerea pedepsei ce o va executa, de la 7 ani şi 3 luni la 5 ani şi 3 luni şi interzicerea unor drepturi.

"CA Alba Iulia a respins apelurile declarate de ceilalţi doi inculpaţi, minori la data săvârşirii faptei, fiind menţinută astfel condamnarea dispusă de instanţa de fond cu aplicarea măsurii educative a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 3, respectiv 2 ani. Toţi inculpaţii au recunoscut săvârşirea faptei fiind judecaţi şi condamnaţi în conformitate cu procedura aplicabilă în această situaţie", a precizat Cosmin Muntean.

Cu privire la latura civilă a cauzei, CA Alba Iulia a menţinut dispoziţiile instanţei de fond de obligare a celor trei inculpaţi în solidar cu părţile responsabile civilmente, respectiv părinţii celor doi tineri minori la data săvârşirii infracţiunii, la plata sumei de 45.000 de lei cu titlu de daune morale.

Hotărârea CA Alba Iulia este definitivă

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au pus în executare cele trei mandate de arestare emise. Tânărul major a fost depus în Penitenciarul Aiud, iar ceilalţi doi au fost depuşi în Penitenciarul de Minori şi Tineri Craiova, în vederea executării pedepselor.

O fată de 17 ani dintr-un sat din Alba a fost violată, anul trecut, de către doi tineri, de 15 şi 22 de ani, după ce anterior ar fi întreţinut raporturi sexuale cu prietenul lor, acesta din urmă sustrăgându-i ulterior telefoanele mobile şi ameninţând-o cu acte de violenţă în cazul în care va reclama faptele.

Poliţiştii din Alba Iulia au reţinut în iunie 2018 trei tineri, toţi din comuna Roşia de Secaş, cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol, complicitate la viol, ameninţare şi furt.

Ce au descoperit anchetatorii

În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, în data de 15 iunie, după ce ar fi consumat băuturi alcoolice în mai multe localuri din municipiul Sebeş, s-ar fi deplasat în municipiul Alba Iulia, unde tânărul de 17 ani ar fi invitat-o pe o minoră de 17 ani, din comuna Ighiu, pe care o cunoştea, la un local public din oraş. Ulterior, după ce ar fi consumat din nou băuturi alcoolice, fata le-ar fi cerut să o ducă acasă, însă ei au chemat un taxi cu care ar fi dus-o pe o păşune din comuna Daia Română. Potrivit IPJ, acolo, minora ar fi întreţinut, de bună voie, raporturi sexuale cu tânărul de 17 ani, după care ar fi fost violată de ceilalţi doi tineri.

Ulterior, minora ar fi încercat să-şi sune mama, însă ar fi fost agresată de tânărul de 22 de ani, iar cel de 17 ani i-ar fi sustras telefoanele mobile şi ar fi ameninţat-o cu acte de violenţă în cazul în care va reclama faptele.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au reuşit să recupereze telefoanele victimei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel