Tina Turner, celebrată într-un nou muzical pe Broadway

Viaţa cântăreţei Tina Turner, celebrată într-un nou muzical pe Broadway.

Pe cât de puţin probabil pare, Tina Turner - legendă a muzicii rock şi pop, cunoscută pentru vocea sa unică, picioarele lungi şi spiritul neobosit - împlineşte 80 de ani la sfârşitul lunii noiembrie, iar Broadway o sărbătoreşte cu un nou muzical în care este prezentată povestea vieţii ei remarcabile, relatează marţi dpa, scrie Agerpres. 

Primul spectacol al muzicalului 'Tina: The Tina Turner Musical', în care rolul cântăreţei este jucat de Adrienne Warren, va avea loc joi, 7 noiembrie, la Lunt-Fontanne Theatre.

Muzicalul povesteşte începuturile umile ale cântăreţei

Muzicalul povesteşte începuturile umile ale cântăreţei (în Nutbush, Tennessee), ascensiunea ei la statutul de rock-star alături de soţul ei abuziv, Ike Turner, anii disperaţi (după ce l-a părăsit pe Ike în 1976, când aproape toate casele de discuri importante i-au respins oferta pentru o carieră solo), şi apoi revenirea ei uluitoare cu albumul multi-premiat 'Private Dancer'. Pe atunci avea 44 de ani - prea în vârstă după standardele de atunci ale industriei muzicale.

'Despărţirea de Ike Turner după 16 ani de abuz este doar începutul încercărilor ei', a declarat regizorul show-ului, Phyllida Lloyd, într-un interviu recent pentru Playbill. Rasismul, sexismul şi vârsta - toate au marcat-o, a explicat Lloyd. 'Nu şi-a făcut debutul pe o scenă pe un stadion până a împlinit aproape 50 de ani', a mai spus ea.

Spectacol cu hituri celebre

Spectacolul - cu interpretări ale hiturilor precum 'Proud Mary', 'River Deep, Mountain High' şi 'Simply the Best' - ar trebui să stârnească amintiri fanilor locali care au văzut-o pe Turner în concert. În ultimii 35 de ani, ea s-a întors de şase ori pentru a susţine spectacole solo la Jones Beach şi Nassau Coliseum.

'Doar am energie', a declarat Tina Turner în emisiunea 'Entertainment Tonight" în urmă cu 11 ani. 'M-am născut cu asta', a spus ea.

'Ea avea acel mers mândru', a declarat Cindy Davis, profesor de engleză la New York Institute of Technology, care a văzut-o de două ori pe Turner în concert la Jones Beach. 'Tina le dădea femeilor tinere sentimentul că pot face orice', a mai spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel