EXCLUSIV  Timpul trece, leafa merge. Cum sunt păcăliți șefii că angajații lor lucrează

Pexels
Pexels

Sunt oameni care deși nu le mai place jobul lor, preferă să stea la același loc de muncă pe principiul „timpul trece, leafa merge”.

Există angajați care, odată cu munca de acasă, „work from home”, caută metode de a-și păcăli șefii că sunt la muncă, deși ei pleacă de la calculator. Pleacă să-și facă piața, se uită pe Netflix, o duc pe iubi la muncă sau dorm, în timp ce șeful crede că Gigel, fiind „available” la laptop, își face de zor treaba pentru care este plătit gras.

Și românul cum este inventiv, s-a gândit să caute soluții pentru a-și păcăli șeful că își face treaba. De exemplu, pe un forum se caută „soluție de mișcat mouse-ul automat. Sfaturi. Ca să nu te vadă big brother că ești inactiv la calculator”. Păi, măi Gigele, nu mai bine deschizi tu frumos eJobs și îți cauți alt loc de muncă?

Dar revenind. Haideți să vedem la ce soluții apelează românii pentru a-și păcăli angajatorul că ei lucrează.

Unii folosesc Move Mouse, o aplicație de simulare pe care o puteți descărca din Magazinul Windows de pe computer, care mișcă mouse-ul după un anumit interval de timp, creând astfel iluzia de activitate pentru Microsoft Teams. Puteți chiar să îl configurați pentru a efectua acțiuni mai complexe decât simpla mișcare a mouse-ului, dar în acest caz, este mai mult decât suficient să păcăliți aplicația Teams.

Mai sunt și alții care folosesc o metodă românească. Pur și simplu deschid un document, apoi pun un obiect care să apese pe o tastă, astfel încât mimează că angajatul scrie de zor. Mai că ți-e și milă să-l deranjezi când vezi cât de ocupat este.

Alții propun altă soluție: „Dacă sistemul de operare e Windows și vrei doar să nu intre computerul în sleep, nu neapărat să se miște mouse-ul, e suficient să pui o piesa pe "repeat" în Windows Media Player (da, mai exista chiar și în Windows 10) și să te asiguri că este debifată opțiunea "allow screen saver during playback".

Unii recomandă folosirea unui „Mouse Jiggler AirDrive”. Simulează mișcările micro ale mouse-ului, iar computerul nu adoarme. Datorită acestui produs, computerul va fi mereu în standby. Pentru a-l pune în funcțiune, tot ce trebuie să faceți este să conectați Mouse Jiggler la computer, iar acesta va începe să funcționeze imediat.

Viitor de aur țara are.

Oamenii care trăiesc doar în weekend

Atunci când faci ce îți place niciodată nu vei simți că muncești. Cine nu își dorește să facă fix doar ce îi place? Să iubești munca pe care o faci nu este la îndemâna oricui, dar la ce folos să simți că trăiești doar în weekend și în concedii? Am auzit odată, la metrou, doi tineri spunând că au muncit peste program și trebuie să ceară neapărat o zi liberă. Nu știu de ce, nu cred că te omoară o oră, în plus, de muncă, din când în când. Da, evident, dacă te simți obosit și ți-e rău, normal că îți iei liber, dar dacă îți iei pentru că simți munca drept o obligație, mai bine te lași de ea. De ce să stai într-un loc unde nu îți face plăcere? Dacă ești așa de bun, cu siguranță îți vei găsi un job în altă parte, un job care să nu te transforme în sclav. 

Norocul înseamnă, de fapt, pasiune și muncă. Oamenii care vor doar zile libere, concedii pe bandă rulantă și care trăiesc doar în intervalul orar 16:00 - 00:00 trebuie să fie foarte triști. Degeaba câștigă bani, dacă îi cheltuiesc strict în direcții care îi fac să uite de jobul lor de rahat. Și nu, nu șeful este de vină. Unii oameni pur și simplu nu pot fi motivați de nimic și cu nimic. Ține de structura fiecăruia și de ceea ce își dorește de la viață. Așa că, găsiți-vă matca și nu mai căscați de plictiseală așteptând ora 16:00.

Încercați să munciți fără să așteptați ziua de salariu. Ea oricum va veni. Dar voi tot fără țeluri și fără perspective rămâneți. Vă plângeți că lumea este de rahat și le spuneți colegilor că jobul este prost și abia așteptați să vă luați lumea în cap de parcă ați avea curaj să o faceți. Vă treziți la 06:00 doar pentru că sună ceasul, dar habar nu aveți de ce l-ați pus. Și vă mirați când auziți că, de exemplu, Dana Grecu a făcut naveta București - Pitești doar pentru un job. Dar oamenii care fac astfel de „eforturi” nu vor simți niciodată că fac ceva în plus față de ceilalți colegi. O fac pentru că așa simt, pentru că le place. Așa sunt unii, le place să stea peste program, așa se simt ei împliniți. Nu o fac pentru a lua locul cuiva sau pentru a demonstra ceva. O fac pentru că, în acest mod, se simt ei utili. Acolo dau totul. Poate vine și din faptul că au eșuat pe alte părți, iar la muncă își găsesc, dacă vreți, menirea. Deci... iubiți ceea ce faceți dacă vreți să trăiți ca și când nu ați munci niciodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel