Timmermans: Un Brexit fără acord ar fi o tragedie pentru UE și Londra

Brexit
Brexit

Prim-vicepreşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Frans Timmermans, a precizat că un Brexit fără acord ar fi o tragedie atât pentru UE.

Orice Brexit fără acord ar fi o tragedie atât pentru Uniunea Europeană, cât şi pentru Regatul Unit, dar blocul comunitar rămâne angajat faţă de acordul deja negociat cu Londra, a declarat marţi prim-vicepreşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Frans Timmermans, potrivit Reuters.

Boris Johnson şi-a acordat timp pentru a se decide dacă este de o parte sau de cealaltă în această dispută. El şi-a oferit mult timp pentru a se decide şi acum poziţia sa este clară, a spus Timmermans, referitor la fostul ministru de externe britanic, care foarte probabil va fi viitorul prim-ministru al Regatului Unit.

Cred că şi poziţia UE este clară. Regatul Unit a ajuns la un acord cu Uniunea Europeană şi UE va rămâne consecventă cu privire la acel acord, a adăugat reprezentantul CE, care s-a referit la promisiunea repetată a lui Boris Johnson de a renegocia acordul cu Bruxellesul.

Boris Johnson, noul premier al Marii Britanii

În condiţiile în care Boris Johnson, care a condus campania pro-Brexit înainte de referendumul din 2016, urmează să devină premier al Marii Britanii, blocul comunitar se pregăteşte pentru un Brexit fără acord, dar ia în considerare şi o posibilă amânare a ieşirii Regatului Unit.

Irlanda este sub presiune din partea altor state UE pentru a pregăti frontiera sensibilă de pe insulă pentru controalele care vor deveni necesare după Brexit, în special în cazul unei ieşiri fără acord, notează Reuters.

Vezi și: Boris Johnson, noul prim-ministru al Marii Britanii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel