Timmermans obţine undă verde din partea PE pentru postul de vicepreşedinte al CE pentru pactul ecologic european

Frans Timmermans a primit miercuri undă verde din partea Parlamentului European după ce a fost audiat, în ajun, pentru viitoarea sa poziţie de vicepreşedinte executiv al Comisiei Europene pentru pactul ecologic european, notează politico.eu.

Fostul şef al diplomaţiei olandeze a fost chestionat aproape trei ore asupra tuturor aspectelor referitoare la viitorul său portofoliu de către membrii Comisiei pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI), cu participarea şi a unor membri din Comisia pentru transport şi turism (TRAN) şi Comisia pentru industrie, cercetare şi energie (ITRE).

Preşedintele ENVI, Pascal Canfin, a salutat abordarea comisarului desemnat privind diversele teme abordate de eurodeputaţi, iar anunţul validării lui Timmermans a fost făcut după o reuniune a coordonatorilor grupurilor politice în ENVI care au declarat că politicianul olandez este 'persoana potrivită pentru acest job.

Eurodeputaţii din grupurile Partidului Popular European (PPE), socialist şi democrat (S&D), centrist (Renew Europe) şi ecologist au votat în favoarea lui Frans Timmermans, potrivit purtătorului de cuvânt al ENVI.

În schimb, grupurile ECR (Conservatorii şi Reformiştii Europeni), GUE/NGL şi Identitate şi Democraţie (ID, extrema dreaptă) au votat pentru respingerea actualului prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene.

După alegerea sa la conducerea viitoarei Comisii Europene, Ursula von der Leyen a făcut mai multe promisiuni privind economia curată, iar lui Frans Timmermans i-a fost încredinţat un portofoliu care îi va oferi acestuia posibilitatea de a le pune în practică.

Unul dintre aceste angajamente ale Ursulei von der Leyen a fost acela de a creşte la 50% sau chiar 55%, dacă este posibil, nivelul stabilit pentru 2030 de reducere a emisiilor poluante în UE, stabilit până acum la 40%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel