Timmermans: Macovei mi-a trimis asta despre Dragnea. Nu deschidem niciun dosar!

Dragnea
Dragnea

Monica Macovei îi transmite lui Frans Timmermans email-uri vizavi de activitatea lui Liviu Dragnea.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene a spus că nu are timp să dea replică pentru fiecare lucru ce-l privește pe Liviu Dragnea. Frans Timmermans a zis că dacă va exista o problemă, va reacționa. Deocamdată, nu consideră că trebuie să deschidă un dosar.

"Doamnei Macovei, mi-ați transmis un e-mail explicând ce a spus domnul Dragnea privind independența mass-media. Haideți să vedem dacă e o propunere concretă. Dacă va exista o problemă, vom reacționa. Deocamdată, nu considerăm că trebuie să deschidem un dosar", a declarat Frans Timmermans. 

Monica Macovei declarase înainte cu câteva minute: "M-aș referi la o problemă care nu a fost discutată pentru că a apărut abia aseară în spațiul public. Dragnea a dat indicații pentru a se adopta măsuri legislative care să îngrădească libertatea presei prin diverse controale. Deja oamenii semnează petiții online, deja ONG-urile s-au adunat și au transmis comunicate publice. Pe lângă independența justiției, modificarea Codurilor Penale, acum avem și problema presei independente care deranjează".

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a venit luni seara în Comisia LIBE să discute despre situația din România, inclusiv independența sistemului judiciar. Discuția a fost introdusă de urgență pe ordinea de zi, săptămâna trecută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel