Timmermans: Coaliţia guvernamentală cu Merkel, responsabilitate asumată

Frans-Timmermans dece
Frans-Timmermans dece

Social-democratul Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, a declarat luni că 'înţelege' ezitările Partidului Social-Democrat german (SPD) faţă de formarea unei coaliţii guvernamentale.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, social-democratul Frans Timmermans, a declarat luni că 'înţelege' ezitările Partidului Social-Democrat german (SPD) faţă de formarea unei coaliţii guvernamentale alături de conservatorii cancelarului Angela Merkel, dar a estimat că este 'foarte dificil' ca SPD să nu îşi asume responsabilităţile în contextul actual, transmite AFP.

Mai mulţi politicieni social-democraţi germani au criticat duminică proiectul de acord guvernamental încheiat recent cu conservatorii, cu o săptămână înaintea unui congres decisiv al SPD. Atât social-democraţii, cât şi conservatorii, care au fost parteneri în guvernul de coaliţie precedent (2013-2017), au înregistrat pierderi severe în timpul alegerilor legislative din septembrie anul trecut, deşi democrat-creştinii Angelei Merkel au ieşit pe primul loc.

''Eu pot înţelege că a face parte dintr-o coaliţie fără a beneficia de încredere pentru lucrurile care merg, dar fiind criticat pentru cele care nu merg, reprezintă o situaţie foarte dureroasă pentru social-democraţi'', a estimat numărul 2 în executivul UE.

Asumarea propriilor responsabilităţi

''Toate partidele social-democrate trebuie să lupte cu acest sentiment că trebuie să îşi asume propriile responsabilităţi chiar dacă acest lucru ar putea să nu însemne un câştig electoral'', a continuat Timmermans, care a evocat perioada dificilă pe care o traversează social-democraţia europeană.

Acordul preliminar, care ar permite Germaniei să iasă din impasul politic ce durează de câteva luni, după alegerile legislative din septembrie 2017, a fost negociat şi validat vineri de către conducerea SPD şi de democrat-creştinii din CDU şi CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială, n.r.). Dar în cadrul unui congres care va avea loc la 21 ianuarie, delegaţii SPD vor trebui să se pronunţe pentru a aproba principiile acestei alianţe sau, dimpotrivă, a le invalida, caz în care prima economie a Europei va fi aruncată din nou în incertitudine, adaugă AFP.

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +1    Negative: 0
Scarlett Johansson, un nou single

George Mihail Pârvan / 20 apr, 21:22

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.11