Timișoara, Capitală Europeană a Culturii. Alin Nica (CJ Timiș): E posibil să nu primim titlul. De 7 luni primăria nu a făcut nimic

Timișoara, Capitală Europeană a Culturii. Alin Nica (CJ Timiș): E posibil să nu primim titlul. De 7 luni primăria nu a făcut nimic  /  Sursă foto: Facebook Dominic Fritz
Timișoara, Capitală Europeană a Culturii. Alin Nica (CJ Timiș): E posibil să nu primim titlul. De 7 luni primăria nu a făcut nimic / Sursă foto: Facebook Dominic Fritz

Din cauza faptului că cei trei actori implicați în proiectul „Timișoara - Capitală Europeană a Culturii 2023“ nu s-au înțeles, este posibil ca orașul de pe Bega să piardă acest titlu.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a venit cu detalii despre modul în care proiectul „Timișoara - Capitală Europeană a Culturii 2023“ este implementat:

„Am ajuns în această situație pentru că cei trei parteneri implicați în finanțarea proiectului „Timișoara - Capitală Europeană a Culturii“ nu s-au pus de acord privitor la structura de implementare, e vorba de o asociație care ar trebui să facă acest lucru și care e blocată de aproape un an, nu mai are consiliu director și există pericolul ca programul cultural să nu mai fie pus în aplicare. De aceea, Comisia Europeană a organizat o ședință de urgență pentru a vedea cum putem să deblocăm această situație.

Din păcate, în ultimele șapte luni nu s-a întâmplat nimic notabil, niciun progres vizibil și acest lucru a stârnit îngrijorarea partenerilor de la Bruxelles. Eu sunt și membru în juriu, însă în această situație m-am recuzat pentru că nu pot să fiu obiectiv și știu exact ceea ce așteaptă partenerii europeni de la noi. Ei nu vin să ne taie capul, ci să ne ajute cu experiența pe care o au de 36 de ani.

Există posibilitatea să nu se acorde titlul, iar acest lucru se stabilește procedural la ultima misiune de monitorizare care e programată să aibă loc în noiembrie 2022. Mai avem timp să ne facem temele și să deblocăm această situație și acesta e semnalul de alarmă pe care eu am dorit să-l trag. Eu vreau să cred că Primăria Timișoara își dorește acest proiect în continuare, chiar dacă de 7 luni nu a făcut nimic și eu întind o mână și hai să facem treabă“, a precizat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel