Timiș. Mai mulți migranți ilegali au traversat Dunărea. Printre ei se aflau și copii

Pixabay
Pixabay

Mai mulți migranți ilegali au fost surprirnși de autoritățile de frontieră române în timp ce traversau ilegal Dunărea. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Porţile de Fier II au depistat 22 de cetăţeni din Irak şi Afganistan, dintre care 12 copii, care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni, pentru a intra ilegal în Romania din Serbia.

Aceştia au fost reperaţi de poliţiştii de frontieră români în zona pădurii Crivina, în timpul unei acţiuni privind prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale, anunţă un comunicat al Poliţiei de Frontieră Timişoara remis, duminică, AGERPRES.

Migranți din Irak şi Afganistan


Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului pentru verificări, unde li s-a făcut şi triajul epidemiologic. În urma primelor verificări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Afganistan, 10 adulţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 57 de ani, şi 12 copii, cu vârste cuprinse între 18 luni şi 15 ani.

Migranţii au declarat că au trecut frontiera din Serbia cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor, condusă de unul dintre ei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate şi pentru a stabili întreaga arie infracţională, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Caz similar cu implicarea unui taximetrist

'În data de 31.05.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în dimineaţa zilei de 31.05.2021, a fost  monitorizat un grup de patru persoane care, după ce a trecut frontiera din Serbia în România, pe jos, s-a urcat într-un autoturism înmatriculat în România.

Autovehiculul care circula în regim de taxi a fost oprit pentru verificări, la ieşire din localitatea Cenad, în apropierea frontierei cu Ungaria. În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, patru cetăţeni străini, toţi bărbaţi.', precizează comunicatul. Șoferul cercetat pentru trafic de migranți a fost pus sub control judiciar

'Poliţiştii de frontieră au condus persoanele în cauză şi pe şofer la sediul instituţiei pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că pasagerii sunt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 22 şi 24 de ani, iar şoferul autoturismului este un cetăţean român în vârstă de 40 de ani, domiciliat pe raza judeţului Timiş.

Vezi și: Taximetrist cercetat pentru trafic de migranți, la Timiș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel