Timiş: Localităţi afectate de inundaţii

Cinci localităţi din judeţul Timiş sunt afectate de inundaţiile provocate de torenţii de pe versanţi sau de viituri propagate pe cursul râului Bega, iar ca urmare a creşterii cotelor pârâului Miniş şi a râului Bega, în zona localităţii Babşa se acţionează preventiv pentru supraînălţarea digului de protecţie cu saci de nisip. 

ISU Timiş a anunţat, joi, că 17 case, 30 de curţi şi o stradă au fost afectate de viitură în localitatea Ohaba Lungă, pompierii salvând cu bărcile patru persoane vârstnice care erau izolate în locuinţe din cauza apei şi care au fost transportate în siguranţă la dispensarul din localitate, unde vor rămâne până la scăderea nivelului apei.

În localitatea Lăpuşnic, drumul comunal 93 a fost blocat din cauza apei de pe carosabil, iar o persoană a fost salvată după ce autoturismul în care se afla a fost surprins de viitură. Pompierii acţionează în continuare în localităţile Remetea-Luncă, Babşa şi Ierşnic pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate. La nivelul ISU Timiş a fost activată grupa operativă şi au fost suplimentate echipajele de intervenţie din teren, iar în localităţile afectate se află pompieri, angajaţi ai primăriilor şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Banat. Cetăţenii din zonele vizate de codurile roşu sau portocaliu de inundaţii sunt sfătuiţi de ISU să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel