Timiş: Chirurgul de la Institutul de Boli Cardiovasculare a scăpat de sub controlul judiciar

Chirurgul Streian Caius Glad de la Institutul de Boli Cardiovasculare, acuzat de luare de mită, a fost scos de sub control judiciar, după ce Curtea de Apel Timişoara a respins cererea procurorilor de menţinere a măsurii preventive şi a menţinut decizia anterioară a Tribunalului Timiş. Miercuri, judecătorii Tribunalului au decis că 'revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de inculpat (...)'.

Soluţia a fost atacată imediat la Curtea de Apel, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş. 'Curtea respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş împotriva Încheierii penale din 2 martie pronunţate de Tribunalul Timiş (...)', arată soluţia Curţii, care este definitivă. Procesul se va judeca pe fond pe data de 16 martie, la tribunal, când a fost citat martorul denunţător, Crişan Ileana, şi martorul Crişan Tiberiu-Petru.

În noiembrie 2015, chirurgul Streian Caius Glad a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită. Probatoriul administrat în cauză de procurori a arătat că în data de 9 noiembrie, inculpatul, în calitate de medic în cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, a primit de la o persoană denunţătoare suma de 1.000 lei, pentru a efectua o intervenţie chirurgicală unui aparţinător al acesteia.

În dimineaţa zilei de 10 noiembrie, chirurgul a chemat-o pe respectiva persoană şi i-a comunicat că starea de sănătate a aparţinătorului său este foarte gravă, iar intervenţia ce urmează a fi efectuată este foarte scumpă, astfel că suma de 1.000 lei este insuficientă, pretinzând încă 5.000 lei. La solicitarea inculpatului, persoana denunţătoare i-a remis suma de 3.000 de lei din cei 5.000 de lei pretinşi, acesta fiind surprins în flagrant. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel