Trei ani de închisoare pentru 600 de euro dați unui doctor

Tribunalul Timiş a condamnat-o la trei ani de închisoare pe medicul ortoped Iconia Ecaterina Borza de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Timişoara, acuzată de luare de mită. În plină criză de medici, Tribunalul o împiedică pe doctoriță să profeseze timp de un an, deși îi dă o pedeapsă cu suspendare.

Medicul ortoped Borza Iconia Ecaterina a fost găsită vinovată de luare de mită. Termenul de supraveghere este de 3 ani, arată, marţi, site-ul Tribunalului Timiş. Totodată, i se interzice acesteia, ca pedeapsă complementară, dreptul de a exercita profesia de medic pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe.

De asemenea, condamnatei i s-a impus să urmeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate, iar pe parcursul termenului de supraveghere, ea va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Timişoara - Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară - Căminul pentru persoane vârstnice sau SC Horticultura SA, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Sentinţa nu este definitivă, ci are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în cursul lunii septembrie 2014, în calitate de medic ortoped, Borza Iconia Ecaterina a pretins şi ulterior a primit, după efectuarea unei intervenţii chirurgicale asupra unui pacient, suma de 600 de euro de la martorul denunţător D.V., în legătură cu îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, scrie AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel