Timiş: Cel mai tânăr inventator de la Salonul de Invenţii şi Inovaţii are trei ani

Un copil de trei ani este cel mai tânăr inventator participant la Salonul de Invenţii şi Inovaţii 'Traian Vuia' de la Timişoara, Elian Farcaş inventând, din joacă, lansatorul de baloane de săpun.

Noutatea invenţiei constă şi în faptul că este necesară şi participarea părintelui, care trebuie să pompeze aerul, în timp ce copilul formează baloanele.

'Elian a inventat un lansator de baloane de săpun; este un vermorel (dispozitiv cu care stropim pomii) care poate genera baloane de săpun pompând aer într-o soluţie de săpun. În primăvară, în timp ce stropeam grădina, în vermorel a rămas puţin aer.

Copilul făcea balonaşe cu un beţişor obişnuit. Apoi a luat vermorelul, l-a băgat în soluţia de săpun şi a început să facă balonaşele. Aşa a apărut invenţia. Noutatea invenţiei constă în faptul că există o interacţiune între părinte şi copil, părintele pompează aerul în vermorel, iar copilul face balonaşele. Maneta este foarte uşor de folosit şi de către copiii cu vârsta sub doi ani. Invenţia este brevetată şi se pare că la nivel mondial este cel mai tânăr inventator. Probabil că îl înscriem şi în Guiness Book', a declarat, pentru AGERPRES, tatăl lui Elian, inventatorul Adrian Farcaş, medaliat cu aur la Salonul de la Geneva pentru creaţiile sale.

Chiar dacă nu ştie prea mult despre emoţia participării la Salonul Internaţional de Invenţii, lui Elian, pasionat că afle traseul tuturor ţevilor care îi ies în cale, i s-a explicat că este inventator. 'Îmi plac baloanele de săpun. Ideea mi-a venit, nu ştiu cum. Mă jucam. Zilnic fac baloane', a spus Elian. Întrebat 'Ce trebuie ca să fii inventator?', Elian a răspuns: 'Să fiu deştept'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel