Timiș: Primar de municipiu, trimis în judecată de DNA, pentru luare de mită

Procurorii DNA Timişoara l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Mihai Stepănescu, primar al municipiului Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, la data faptelor, pentru două infracţiuni de luare de mită.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei Stelian Tăune, pentru dare de mită, şi Antonia Ioana Şandru, pentru complicitate la luare de mită.

Conform rechizitoriului procurorilor anticorupție, în perioada noiembrie 2014 - noiembrie 2015, Mihai Stepănescu, în calitate de primar, a pretins şi a primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la Stelian Tăune, pentru atribuirea unor contracte de lucrări de interes public, în mod discreţionar, societăţii comerciale reprezentată de acesta.

'Astfel, Mihai Stepănescu a primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare şi execuţie lucrări, precum şi 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări. De asemenea, Stepănescu a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj şi efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa. Valoarea totală a materialelor şi lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de Mihai Stepănescu, pentru acordarea discreţionară a unor viitoare contracte în Reşiţa, a fost de 214.954 lei', susţin procurorii.

[citeste si]

DNA precizează că persoana care a asigurat legătura dintre cei doi a fost Antonia Şandru, aceasta fiind de multe ori cea care prelua de la omul de afaceri, în numele şi pentru primar, diverse sume de bani, respectiv transmitea din partea acestuia dorinţa de a i se remite bunuri şi de a i se presta servicii. Anchetatorii au reţinut că, în acelaşi context, ea a primit de la acelaşi om de afaceri diverse bunuri, ca folos propriu. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Caraş - Severin, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din Serviciului Român de Informaţii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel