Timișoara și Arad, dispută pe elicopterul SMURD din vestul țării

Elicopterul SMURD care deserveşte vestul ţării, aflat acum la Arad, este dorit de Timişoara în curtea proprie.

Şefii judeţelor Timiş şi Arad se luptă acum pentru a-l avea, iar la mijloc e prins secretarul de stat Raed Arafat, fondatorul SMURD.

Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a anunţat că judeţul pe care îl conduce nu va mai achiziţiona un elicopter SMURD, pentru că s-a ajuns la concluzia că este mai oportun ca elicopterul SMURD din Arad să fie mutat în curtea lor. Ba mai mult, eclipterul SMURD de la Arad ar fi al Timişului, în realitate, susţine Bojin.

„Avem promisiunea că elicopterul va fi adus acasă de la Arad. Am vorbit cu domnul secretar de stat Arafat, am făcut pista, urmează să facem și celelalte amenajări pentru gararea elicopterului, În aceste condiții vom mări numărul de ambulanțe care vor fi cumpărate de consiliul județean la cinci. În loc să cumpărăm un elicopter vom mări numărul de ambulanțe, până la 5,6, în loc de două. În momentul în care noi am eliberat spațiul de la spitalul județean, să nu fie niciun impediment la aterizare, decolare și vom reuși să facem demersurile necesare pentru avize, atunci eu spun că la 1 martie elicopterul poate fi aici", a declarat, potrivit ziuadevest.ro, liderul administraţiei judeţene.

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, susţine că elicopterul rămâne la baza din Arad şi că „nu este al Aradului, al Timişului, ci al Ministerului de Interne".

„Doresc să-i asigur pe cetăţenii judeţului Arad că elicopterul SMURD va deservi în continuare sistemul de sănătate arădean. Fac această precizare pentru a infirma zvonurile şi atacurile din aceste zile, care «dau» ca şi plecatacest elicopter", afirmă Adrian Ţolea.

Potrivit unui comunicat al CJ Arad remis Vocea Transilvaniei, administraţia judeţeană a asigurat de la bun început toate condiţiile necesare desfăşurării în bune condiţii a serviciului medical de urgenţă cu ajutorul elicopterului, de la investiţia iniţială la eforturile financiare constante, pentru ca echipajul mixt, atât cadrele medicale, cât şi piloţii, să aibă toate condiţiile necesare.

Ţolea plusează şi spune că, odată finalizată investiţia şi darea în folosinţă a aerogării de la Aeroportul Arad, condiţiile aeronautice se vor îmbunătăţi.

Elicopterul SMURD asigură intervenţiile de urgenţă necesare zonei de vest a ţării, mai precis judeţele Arad, Bihor, Caraş-Severin şi Timiş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel