Time Magazine: Declinul şi căderea Europei

coperta_principala_97800600
coperta_principala_97800600

Revistei Time trimite lumii, în ultima ediție,  un mesaj care face să te cutremuri: Declinul şi căderea Europei. Un bărbat îmbrăcat precum cei care au jefuit Londra, pe o stradă în flăcări. Dacă, în general, revista are o copertă diferită pentru fiecare continent, această ediţie are o temă şi o imagine unică.

"Uniunea sa economică se destramă, Londra este în flăcări, iar paretenerul său comercial care ieri era viabil este astăzi pra slab pentru a îi veni în ajutor sau pentru a ajuta euro. Spuneţi adio vechiului ordin", explică editorii alegerea făcută.

Cel mai tulburător element al analizei, scrie Rue 89.com, este că ideea de Occident geopolitic este răsturnată, are loc o redistribuire a hărţilor la scară globală. Occidentul este în declin. Ultima perioadă de timp a fost tensionată, confuză, SUA a reuşit să preia hegemonia după căderea zidului Berlinului şi a destrămării URSS, Europa a încercat să-şi facă aripi poleite, dar nu a reuşit.

Globalizarea a reuşit să permită "Orientului" (China, India, Brazilia, Rusia) o emergenţă mai rapidă decât şi-ar fi imaginat cineva.

Citește și:

Nouriel Roubini, profetul crizei: Capitalismul se autodistruge, Marx a avut dreptate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel