Tigrul scăpat de la Grădina Zoologică din Sibiu a fost împuşcat

tigru-sibiu
tigru-sibiu

Tigrul care scăpase marţi dimineaţa din Grădina Zoologică din Sibiu a fost împuşcat, după ce a reuşit să fugă de sub supravegherea echipelor de căutare, care îl localizaseră în Pădurea Dumbrava.

Autor: Romulus Bălăşoiu

Tigrul a fost împuşcat cu o armă cu glonţ în pădure, între localităţile Sibiu şi Poplaca. În primă fază, acesta fusese împuşcat cu o armă cu tranchilizant, dar deoarece devenise foarte agresiv şi a încercat să atace un vânător, acesta l-a împuşcat. Tigrul se afla la aproximativ cinci metri în faţa vânătorului atunci când acesta a tras focul de armă.

Liviu Todescu, medic veterinar la Grădina Zoologică Sibiu, a declarat pentru Mediafax că tigrul, născut la Grădina Zoologică Sibiu, avea 14 ani şi o greutate de aproximativ 200 de kilograme, fiind cunoscut ca un animal agresiv.

Potrivit lui Alex Mareş, reprezentant al Asociaţiei Vânătorilor din Sibiu, atât timp cât animalul a fost în municipiu nu a existat permisiunea de a se trage cu armă de foc, dar odată ajuns în zona pădurii, într-un fond forestier, a putut fi folosită o astfel de armă.

Populaţia fusese avertizată de autorităţi prin megafoane, mai ales în cartierul Valea Aurie, aflat în imediata apropiere, să evite zona Grădinii Zoologice şi a Muzeului Naţional Astra din Pădurea Dumbrava.

Tigrul a reuşit să fugă şi de sub supravegherea echipelor de căutare, care îl localizaseră în Pădurea Dumbrava, şi a ajuns în cartierul Valea Aurie din municipiu, în apropierea Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, iar întreaga zonă a fost evacuată şi asigurată de Poliţia Locală.

Viceprimarul Sibiului Astrid Fodor declara că tigrul a reuşit să iasă din cuşca sa în jurul orei 9.30, din cauza neglijenţei îngrijitorului, care a făcut curăţenie, iar când a ieşit a lăsat uşa cuştii întredeschisă, moment în care animalul a ieşit.

La Grădina Zoologică din Sibiu mai există în prezent un singur tigru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel