Ţigări de contrabandă în valoare de peste 270.000 de lei, depistate la frontiera cu Ucraina

Un număr de 23.400 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 270.000 lei, au fost depistate în ultimele 48 de ore la frontiera cu Ucraina, informează un comunicat de presă transmis joi de către Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

Potrivit sursei citate, un echipaj al Poliţiei de Frontieră a descoperit pe un drum forestier de pe raza localităţii de frontieră Brodina, judeţul Suceava, un autoturism abandonat în care au putut fi observate mai multe colete cu ţigări.

"Imediat au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului, iar autoturismul a fost transportat la sediul Poliţiei de Frontieră în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 11.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 134.550 lei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale", precizează sursa citată.

Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul sectoarelor Sarasău şi Brodina din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit mai multe colete în care erau 11.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 134.550 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Un alt caz a fost descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, judeţul Satu Mare, unde s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, un român în vârstă de 41 de ani care conducea un autoturism, fiind suspiciuni că ar avea ţigări nedeclarate.

"Existând suspiciuni că în autovehicul se află ţigări de provenienţă ucraineană şi acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, a fost descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bordul autoturismului, cantitatea de 400 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 1.800 lei" a mai arătat sursa citată.

Conducătorul auto a fost sancţionat de către lucrătorii vamali cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel