Țigarete trecute cu drona peste frontieră. Focuri de armă pentru prinderea a doi contrabandiști

Focuri de armă pentru prinderea a doi contrabandiști / Imagine de Merry Christmas de la Pixabay
Focuri de armă pentru prinderea a doi contrabandiști / Imagine de Merry Christmas de la Pixabay

S-au tras focuri de armă pentru prinderea a doi contrabandiști care preluau țigarete trecute cu drona peste frontieră.

Doi tineri din județul Suceava sunt cercetați în cadrul unui dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, după ce un transport de țigarete efectuat cu o dronă peste granița cu Ucraina, în zona orașului Siret, a fost interceptat de polițiștii de frontieră.

Cei doi veniți să preia marfa de contrabandă au fost somați cu focuri de armă, unul dintre ei fiind prins la fața locului. În urma audierii acestuia a fost identificată și identitatea celui de al doilea, care reușise să fugă, scrie Monitorul de Suceava.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, polițiştii de frontieră au observat, pe un câmp din apropierea localității Siret, la aproximativ 3 km de frontiera de stat spre interior, o dronă care se îndrepta dinspre teritoriul ucrainean spre interiorul statului român, pe direcția localității Siret. Pe malul râului Siret, din dronă a fost aruncat un colet, iar în scurt timp polițiștii de frontieră au observat două persoane care se deplasau către locul unde se afla coletul. În acel moment au fost somați de polițiști să se oprească, o persoană a rămas pe loc, iar cea de a doua a luat-o la fugă. Au fost executate în acel moment șapte focuri de avertisment în plan vertical, însă cel de-al doilea suspect s-a făcut nevăzut. 

Coletul conținea 420 pachete de țigări de proveniență Duty-Free, în valoare de peste 4.900 lei, marfă ce a fost ridicată pentru confiscare. Camera de vedere cu termoviziune a fost ridicată în vederea confiscării, valoarea acesteia fiind estimată la 13.500 lei.

Sursă: Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel