Țigara electronică, pericol pentru sănătate: Tânăr de 20 de ani, în stare gravă după a încercat o nouă aromă

Un tânăr de 20 de ani a ajuns în stare gravă la spital, cu insuficiență pulmonară severă după ce a decis să schimbe aroma țigării sale electronice: "era o cutie nouă", a povestit Alexander, conform Washington Post. 

La jumătatea lunii iunie, Alexander Mitchell a cumpărat o marcă diferită de aromă pentru țigara electronică - una cu aromă de mentol de piersică - de la magazinul său obișnuit și l-a folosit cu același dispozitiv al țigării electronice: „A fost o cutie total nouă", a amintit Mitchell. În interior, „flaconul avea sigiliu", a mai spus acesta.⁠

Tânărul în vârstă de 20 de ani a spus că s-a abătut mai puțin decât de obicei în acel moment. A doua zi, s-a simțit foarte rău, iar din acel punct a început povestea care i-a schimbat total viața.

Plămânii lui au încetat să funcționeze și a fost în terapie intensivă pe două sisteme diferite de asistență de viață timp de aproximativ o săptămână.

"I-a fost rău și în doar două zile a trecut de la această stare la a fi extrem de aproape de moarte", a spus tatăl său, Daniel Mitchell. 

Cazul Mitchell este unul dintre cele mai grave și este studiat de specialiștii în boli pulmonare. Nu este însă singurul caz: la nivelul SUA sunt cel puțin 193 de cazuri în 22 de state, multe implicând adolescenți și adulți tineri. Vineri, oficialii din sănătate din Illinois au anunțat prima moarte din cauza unei boli pulmonare cauzată de țigarea electronică.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel