Țigani români, "rezidenții" unei străzi luxoase din Londra

Cotidianul Daily Mail scrie în ediția sa electronică despre un grup de 30 de țigani care s-au instalat pe o stradă exclusivistă din Londra, în timp ce autoritățile consideră gestul imigranților o "sursă de frustrare".

Ziariștii englezi în citează pe unul dintre țiganii care "campează" pe strada londoneză. Vasile își declară dragostea sa pentru Regina Elisabetaa Marii Britanii. "Regina este cea care își protejează și ajută poporul", spune el. "Reginei îi pasă de poporul ei, toți știu asta. De aceea venim din România, ca să ne ajute și pe noi".

Tabăra amplasată ilegal cu pilote murdare, valize tocite și cutii de carton este într-un contrast stringent cu expoziția de mașini de lux din apropiere. La scurt timp după răsăritul soarelui picioare goale încep să se preumble pe gazonul rezervației parcului londonez, iar brichetele aprind primele țigări.

"Vrem să ne găsim de muncă - spune Vasile. Nu am venit aici să comitem infracțiuni sau să cerșim. Deocamdată tot ce facem este să scormonim în tomberoane". "Sperăm că cineva din partea Guvernului ne va da de lucru și un adăpost, un loc al nostru în care să trăim", mai spune el.

În ciuda dezmințirilor, țiganii români sunt bănuiți că cerșesc și fac parte din bande ce se ocupă de furtul din buzunare.

"Există un aflux de astfel de români în fiecare an și asta reprezintă o sursă de frustrare totală", spune Plilippa Roe, liderul Consiliului din Westminster City. "Cred că suntem deosebit de vulnerabili şi că Marea Britanie este o ţintă mai uşor de atins decât alte ţări. Există şi un fel de intimidare cu cerşitul agresiv", mai spune ea. "Consiliul are nevoie de o sumă uriaşă de bani pentru a face faţă problemei şi nu avem aceşti bani. Locuitorii şi comunitatea de afaceri nu sunt deloc mulţumiţi", a declarat Plilippa Roe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel