TICHETE SOCIALE pentru copiii vulnerabili și cu risc de excluziune. Județele vizate

Copiii aflați în risc de excluziune socială sunt cei mai vulnerabili în pandemie. 1.100 de copii din opt județe vor primi tichete sociale.

Deoarece criza cauzată de pandemie a acutizat starea precară a peste o treime din copiii din România, expuși o dată în plus sărăciei și excluziunii sociale, Salvați Copiii România, cu sprijinul Kaufland România, își intensifică măsurile de sprijinire și protecție a beneficiarilor sociali, prin oferirea de suport material de urgenţă copiilor provenind din medii socio-economice vulnerabile.

Astfel, 1.100 de copii și familiile lor vor primi tichete sociale în valoare de 440.000 lei pentru asigurarea de produse alimentare și igienico-sanitare de bază.

Unde sunt distribuite tichetele sociale 

Tichetele vor fi distribuite de către asistenţii sociali din echipele locale Salvaţi Copiii familiilor din comunităţi rurale şi urbane aflate în atenţia Salvaţi Copiii din județele Brașov, Constanța, Dâmbovița, Hunedoara, Mureș, Vaslui, Suceava și Timiş. DPD România sprijină livrarea tichetelor în localităţile vizate din cele 8 judeţe.

Președintele Executiv Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a explicat că protecția categoriilor sociale vulnerabile este o prioritate, pentru că tocmai acestea se află în risc sporit, atunci când sistemul social este afectat de o criză umanitară în derulare :

„Orice criză expune unor riscuri suplimentare categoriile sociale cele mai vulnerabile, cum sunt copiii cu acces îngreunat la servicii medicale și educaționale și provenind din familii cu venituri sub medie. Sunt necesare mecanisme de protecție a acestora, pentru că discriminarea și marginalizarea cu care se confruntau anterior pandemiei devin factori agravanți, în criză".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel