Tichete cadou de Paşte pentru angajați. La ce valoare se ridică

Peste 14.000 de companii vor oferi anul acesta angajaţilor tichete cadou de Paşte, în timp ce 3.000 de firme şi instituţii publice le vor acorda şi tichete de vacanţă de 1 Mai, conform estimărilor realizate de o societate emitentă de carduri şi tichete de beneficii pentru salariaţi.

"Vacanţa prelungită de Paşte şi 1 Mai aduce o dublă oportunitate pentru angajaţi şi angajatori, care pot oferi atât tichete cadou, cât şi tichete de vacanţă, beneficiind de scutiri de impozite şi taxe salariale şi patronale. 14.000 de companii vor oferi anul acesta angajaţilor tichete cadou de Paşte, în timp ce 3.000 de companii şi instituţii publice le vor acorda şi tichete de vacanţă de 1 Mai. Anul trecut, mai mult de 12.000 de companii au acordat angajaţilor tichete cadou Edenred în perioada sărbătorilor de Paşte unui număr de aproximativ 500.000 de angajaţi. În vacanţa de 1 Mai 2018, 2.000 de companii şi organizaţii, precum şi instituţii publice, au oferit tichete de vacanţă emise de Edenred către 200.000 de angajaţi", susţin reprezentanţii Edenred România.

Vezi și: 1 MAI. Tichete de vacanță pentru angajați. Ce sume primesc românii

Conform analizelor efectuate de companie, tichetele cadou sunt pe locul 4 în topul beneficiilor extrasalariale acordate de companii în România, iar tichetele de vacanţă pe locul 5, alături de tichete de masă, decontarea transportului, asigurări sau abonamente medicale private.

Potrivit cadrului fiscal (Legea 227/2015), de Paşte, angajatorii pot oferi fiecărui angajat şi fiecărui copil minor al unui angajat tichete cadou în valoare de 150 de lei. Tichetele cadou astfel oferite sunt scutite de impozite şi taxe sociale atât pentru companii, cât şi pentru salariaţi, şi sunt deductibile în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Vezi și: OUG 114/2018, modificări. BNR, reacție. "Băncile, dobânzi mai mari"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel