Tiberiu Nițu insistă că nu îi e frică de Băsescu. Ce reproșează CSM

tiberiu nitu
tiberiu nitu

Procurorul General al României, Tiberiu Nițu, a repetat în mai multe rânduri, joi, în timpul unei ședințe CSM, că nu se teme ori plânge de unele declarații sau amenințări, pentru că are o experiență îndelungată în magistratură, care l-a adus în situația de a lua contact cu ”criminali” sau alte persoane periculoase.

Nițu s-a adresat membrilor CSM în cadrul discuțiilor purtate pe marginea raportului Inspecției Judiciare, cu privire la afirmațiile unor oameni politici despre revocarea delegării procurorului Lucian Papici, fost șef al Secției I a DNA. În timpul discuțiilor s-a făcut referire și la declarația președintelui Băsescu din 6 ianuarie, care îi atrăgea atenția lui Nițu că îl va mai suna, pentru că un președinte nu este bun doar la semnat decrete.

 ”Eu nu mă plâng. Eu nu mă plâng pentru că am 18 ani în magistratură, nu mi-a fost teamă şi nu mi-e teamă de criminali, persoane pe care le-am cercetat şi care în prezent sunt în penitenciar şi unii au ieşit din penitenciar, oameni care, chiar de altă naţionalitate sau de altă cetăţenie, care ar fi putut să îmi pună în pericol viaţa, familia, şi aşa mai departe. Deci nu mi-e frică de acele persoane. Vă rog să-mi fie iertare. Nu minimalizez pe nimeni, dar să nu vă închipuiţi că mă apuc să-mi fie teamă sau că o să-mi fie teamă de cine ştie ce declaraţii sau de cine ştie ce telefoane vreodată. Aţi auzit şi dumneavoastră că telefoane veţi putea primi şi dumneavoastră. Nu văd pe faţa dumneavoastră că v-ar fi teamă de telefon. Nici mie nu mi-e teamă de telefon. Şi nu mi-e teamă şi nu mă plâng şi nu mă voi plânge", le-a spus Tiberiu Niţu colegilor din CSM, a declarat Nițu, citat de Mediafax.

Nițu reproșează CSM pentru că nu i-a luat apărarea

Tiberiu Nițu a criticat voalat plenul CSM pentru că nu a avut nicio reacție în fața comportamentului președintelui Băsescu în raport cu procurorul general, deși în alte cazuri nu a ezitat să apere independența justiției.

”Nu aţi considerat necesar că astfel de discuţii ar putea să afecteze independenţa cuiva. Eu mi-am exercitat atribuţiile conform legii (...) Am văzut că sunt personajul principal în acel raport al Inspecţiei Judiciare. Nu sunt surprins pentru că se pare că sunt personajul principal în general şi în plenul CSM. Deşi suntem 18 membri, cuvântul mi-a fost adresat în principal mie. Dar rămân surprins că vă puneţi problema acum despre aceste discuţii. Aţi intervenit foarte repede săptămâna trecută cu declaraţiile oricărui inculpat prin ţara asta, în schimb când a fost vorba despre procurorul general, instituţia procurorului general, acest personaj important în sistemul de justiţie din România, supus unor întrebări şi telefoane, nu aţi avut nicio reacţie”, le-a spus Nițu membrilor CSM.

Potrivit sursei citate, raportul IJ privitor la afirmaţiile policienilor în contextul retragerii delegării procurorului Lucian Papici a fost finalizat şi transmis CSM, în 13 ianuarie, consiliul urmând să-l ia în discuţie în plen, pe 30 ianuarie, şi să decidă dacă şi-l însuşeşte sau nu.

Potrivit raportului, declaraţiile făcute de politicieni în contextul încetării delegării procurorului Lucian Papici la şefia Secţiei I din DNA nu au afectat independenţa justiţiei.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy