Tiberiu Nițu, primul procuror general urmărit penal. Incident la plecarea de la DNA

Fostului procuror general, Tiberiu Niţu, i s-a adus la cunoştinţă, marți, de către procurorii DNA că este urmărit penal pentru complicitate la abuz în serviciu, în dosarul privind folosirea coloanelor oficiale.

Tiberiu Nițu a declarat, la ieșirea din sediul DNA, că a beneficiat de un dispozitiv de însoțire și protecție, proporțional cu riscul pe care îl presupune funcția pe care a exercitat-o.

"Nu am solicitat si nu am avut niciodata coloana oficiala. Nivelul de protectie care se asigura oricarui demnitar in functie de responsabilitatile pe care acesta le are si modalitatea efectiva de punere in aplicare a masurilor de protectie, nu este in atributul beneficiarului protectiei, ci a institutiilor specializate ale statului.

În comunicatul transmis de Parchetul General, Tiberiu Niţu a precizat că este un "gest de responsabilitate şi onoare în contextul în care numele său este asociat cu "în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei".

[citeste si]

El susţine că nu a solicitat şi nu a beneficiat de coloană oficială în sensul în care această noţiune este definită prin lege şi că i s-a asigurat un dispozitiv de însoţire şi protecţie. "Stabilirea unui anumit nivel de protecţie pentru diverse categorii de demnitari şi punerea în practică a măsurilor de protecţie sunt atributul instituţiilor specializate ale statului şi nu al beneficiarului protecţiei", mai transmite Tiberiu Niţu.

La plecarea der la sediul DNA, mașina fostului procuror general a lovit ușor un alt autoturism, fără ca șoferul lui Tiberiu Nițu să mai oprească să vadă despre ce este vorba.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel