Nițu, dosar CLASAT. Herjeu: Mă scuzați, am uitat că sunt lucruri mai importante de discutat

Radu Herjeu
Radu Herjeu

Radu Herjeu a comentat critic clasarea dosarului lui Tiberiu Nițu. 

”Procurorul general al Republicii este obligat sa demisioneze dupa ce i s-a deschis un dosar penal. Dosar care, 3 ani mai tarziu, e clasat. Cum sa nu adulezi lupta anticoruptie si pe corifeii sai? Ce spuneti? Mai in gasca si mai tare, ca nu va aud! A, premierul a zis 20 20? Da, ma scuzati, am uitat ca sunt lucruri mult mai importante de discutat!” a scris Radu Herjeu, membru CNA, pe Facebook. 

Despre cazul menționat

Procurorii DNA au dispus clasarea faţă de Tiberiu Niţu, la data faptelor procuror general al României, pentru complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, în dosarul privind accidentul rutier care a determinat decesul poliţistului Bogdan Gigină, pentru că nu mai sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de abuz.

”nu mai sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu”

”Având în vedere că, în situația de față, dispozițiile legale încălcate au fost cele prevăzute de art. 223 alin. 3 din Regulamentul de aplicare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația de drumurile publice, Regulament care a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 1391/2006, așadar sunt din legislația secundară (hotărâre a Guvernului), în cauză nu mai sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de abuz în serviciu, motiv pentru care cu privire la aceste infracțiuni urmează a se dispune clasarea față de Oprea Gabriel și Nițu Tiberiu-Mihail.” a precizat DNA. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel