Urmărește emisiunea live


Tiberiu Nițu: Consider oportună înființarea în cadrul Poliției Române a unei structuri de poliție judiciară

Procurorul general, Tiberiu Nițu, consideră oportună înființarea în cadrul Poliției Române a unei structuri de poliție judiciară, constituită din ofițeri și agenți de poliție judiciară specializați.

"Structurile specializate ale Ministerului Public — DNA și DIICOT — beneficiază de corpuri polițienești specializate, eficiența acestui mod de lucru fiind validată de rezultatele deosebite obținute. Este momentul să instituim acest sistem la nivelul întregului Minister Public. În acest sens, consider că este oportună înființarea în cadrul Poliției Române a unei structuri de poliție judiciară, constituită din ofițeri și agenți de poliție judiciară specializați, care să fie implicați exclusiv în efectuarea actelor de urmărire penală în cauzele aflate pe rolurile parchetelor", a afirmat duminică Nițu la Palatul de Justiție, unde a fost marcată Ziua Justiției.

El a subliniat că "reforma instituțională a sistemului judiciar începută în anul 2004 este consolidată, cel mai important câștig — în ceea ce privește Ministerul Public — fiind impunerea — de iure și de facto — a statutului de magistrat al procurorului".

"Acest statut reprezintă — pentru noi, dar și pentru cetățeni — una dintre garanțiile faptului că ne putem exercita profesia în mod imparțial și independent. Cu toții cunoaștem și recunoaștem pașii importanți care s-au făcut în ultimii ani pentru ridicarea standardelor calității actului de justiție. Am fost, în egală măsură, beneficiarii dar și artizanii reformelor", a adăugat Nițu, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel