Procurorul general, Tiberiu Nițu, arată traseul dosarului NANA: "Aici a fost problema"

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, spune că Parlamentul au respins neîntemeiat prima solicitare a Parchetului General de transmitere a dosarului Nana, pe motiv că nu era semnată de șeful instituției. Nițu precizează a remis o a doua solicitare Parlamentului, în care a lămurit aspectele procedurale: "Eu am făcut o altă scrisoare, în care le-am spus: stimați domni președinți, dacă ne felicităm de 1 decembrie, felicitarea o semnează PG, dar dacă se solicită acte într-un dosar penal aia o semnează procurorul de caz, nu eu".

"La sfârștiul lunii iunie am primit de la Biroul Permanent al celor două camere o adresă prin care ni se aducea la cunoștință faptul că și-a încetat activitatea comisia parlamentară și dacă dorim să studiem actele, le putem studia. Scrisoarea a venit la mine, eu am repartizat-o la Secția de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC), unde era dosarul. Scrisoarea a ajuns la procurorul de caz, care a apreciat că n-ar strica să studieze acele documente, care pot constitui cel mult probe extrajudiciare pentru că nu sunt administrate de noi într-o procedură judiciară, dar n-ar fi lipsit de interes să le cunoști", a declarat, joi, la interviurile DC News Live, Tiberiu Nițu.

Tiberiu Nițu, la DC News: Regula e să nu intrăm cu mascați. Ce spune despre Mazăre

Șeful Parchetului General a explicat că instituția pe care o conduce a cerut documentele după ce comisia a anunțat finalizarea anchetei, dar adresa a fost semnată de procurorul de caz, motiv pentru care Parlamentul nu i-a dat curs.

"Nu a fost semnată de mine, tocmai asta a fost problema. A semnat-o procurorul de caz și procurorul șef de secție, pentru că așa e normal. Aceea a ajuns la Biroul Permanent, el a spus că nu comunică decât cu Procurorul General. A apărut și la televizor, a fost o secvență. Eu am făcut o altă scrisoare, în care le-am spus: stimați domni președinți - sunt puțin mai plastic aici, scrisoarea era elaborată serios - dacă ne felicităm de 1 decembrie, felicitarea o semnează PG, dar dacă se solicită acte într-un dosar penal aia o semnează procurorul de caz, că nu semnez eu, Nițu... nu-i spun eu procurorului de caz ce să facă, ce să solicite", a arătat Nițu.

Procurorul General precizează că, după ce a trimis el însuși o scrisoare Biroului Permanent, procurorul de caz a trimis o nouă solicitare, aprobată în cele din urmă de Parlament, la mjilocul lunii septembrie. Documentele vor ajunge la Parchetul General în următoarele zile, a arătat Tiberiu Nițu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel