Tiberiu Nițu, acord cu Horațius Dumbravă (CSM) pe Legea Big Brother

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, susține propunerea judecătorului CSM, Horațius Dumbravă, cu privire la Legea Big Brother. 

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) ar trebui să avizeze orice proiect de lege care într-o anume modalitate ar putea avea legatură cu activitatea judiciară, spune Tiberiu Nițu. Precizarea șefului Ministerului Public a fost făcută în contextul unei întrebări referitoare la necesitatea unui aviz din partea CSM cu privire la legea securității cibernetice. Tiberiu Nițu a precizat că, de principiu, accesul la astfel de date este de preferat a fi posibil cu avizul judecătorului, potrivit Agerpres

Referitor la o eventuală obținere de astfel date și fără mandat de la judecător, Tiberiu Nițu a explicat: "Nu cred că se pune problema unei nevoi. Nevoia vine din garantarea drepturilor persoanei la viața intimă, la inviolabilitatea corespondenței și singura modalitate prin care poți faci o ingerință în astfel de drepturi trebuie să fie supusă controlului judecătoresc".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel