Theresa May: Terorismul și extremismul, discuție dură cu guverne și aliați

Premierul britanic Theresa May a declarat marți că Marea Britanie trebuie să aibă o discuție dură cu cei care finanțează terorismul și extremismul, inclusiv guverne și aliați străini dacă este necesar, relatează Reuters.

May a fost întrebată de canalul de televiziune Sky News dacă dorește să combată guvernele străine sau aliații Londrei dacă se dovedește că susțin grupări militante, în contextul în care Marea Britanie a fost ținta a trei atacuri teroriste grave în ultimele trei luni.

Este nevoie de un dialog dur în legătură cu toată această chestiune a finanțării teroriștilor și finanțării extremismului. Trebuie să avem conversații dure cu oricine trebuie să le avem, a subliniat șefa executivului de la Londra.

Anterior în cursul zilei de marți, ministrul de externe britanic Boris Johnson afirmase că Marea Britanie trebuie să coopereze cu alte țări pentru a tăia sursele de finanțare a terorismului, indiferent dacă această finanțare este oferită cu sau fără știința guvernelor.

Sâmbătă seara, trei atacatori la bordul unei camionete au intrat în plin într-o mulțime de pietoni în zona London Bridge, după care au ieșit din vehicul și au atacat trecătorii cu cuțite, înainte de fi uciși de poliție.

Cei trei atacatori au fost identificați drept Khuram Butt (27 de ani), Rashid Redouane (30 de ani) și Youssef Zaghba (22 de ani).

Butt, un britanic în vârstă de 27 de ani, era cunoscut serviciilor de securitate, care nu dețineau elemente care să lase să se creadă că el pregătea un atentat. Cel de-al doilea atacator, Redouane, în vârstă de 30 de ani, pretinsese că este de cetățenie marocană și libiană și era necunoscut serviciilor de securitate. Anchetatorii britanici au precizat că Zaghba nu s-a aflat în atenția poliției sau a serviciilor de informații interne britanice, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel