Theresa May: S-ar putea să nu mai avem deloc Brexit

Theresa May
Theresa May

Discuțiile din Parlamentul britanic nu s-au soldat cu un rezultat privind Brexitul. 

Premierul Marii Britanii, Theresa May, a anunţat miercuri seară că va propune oficial Camerei Comunelor o moţiune care prevede amânarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană.

"Voi propune o moţiune care va prevedea prelungirea pentru scurt timp, în mod limitat, tehnic, a negocierilor cu UE, dacă nu se va aproba un acord până la sfârşitul lunii martie", a declarat Theresa May.

Adoptarea amendamentului o plasează pe Theresa May într-o situaţie foarte delicată, fiind practic obligată să obţină aprobarea Acordului Brexit, care a fost deja respins de două ori, ori o decizie a Uniunii Europene de amânare a ieşirii Marii Britanii.

To be or not to be Brexit

"Uniunea Europeană a fost destul de clară că proiectul de acord Brexit este singurul disponibil. Am putea avea un nou referendum, dar ar apărea riscul să nu mai avem deloc Brexit", a explicat Theresa May în Camera Comunelor. 

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale.

Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai Guvernului de la Londra au demisionat ca protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană. Theresa May a anunţat luni seară că obţinuse clauze juridice pentru garantarea statutului temporar al măsurilor adoptate la frontiera irlandeză.

Vezi și: Brexit. Theresa May obligată să obțină un acord de la UE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel