Theresa May, anchetă privind alegerile parlamentare

Theresa May
Theresa May

Premierul britanic Theresa May a ordonat o anchetă ca urmare a unor relatări potrivit cărora candidați la alegerile parlamentare din iunie au fost supuși unor amenințări, intimidări și hărțuiri, relatează agenția Reuters, potrivit Agerpres.

Theresa May a cerut Comisiei privind standardele vieții publice, un organism public finanțat de guvern, să cerceteze dacă au fost protejați corespunzător candidații la alegeri, în special în contextul dezvoltării utilizării rețelelor de socializare, și să recomande orice schimbare necesară.

Am fost îngrozită de relatările din partea unor colegi în legătură cu dimensiunea și natura intimidărilor și hărțuirilor la care au fost supuși în timpul campaniei pentru alegerile generale, a declarat Theresa May, citată într-un comunicat.

Demersul a fost anunțat în contextul în care deputații au dezbătut subiectul în parlament după ce reprezentanți din tot spectrul politic au relatat despre experiențele lor, inclusiv abuzuri sexiste și rasiste în mediul online, amenințări cu violența și daune asupra proprietății.

O dezbatere puternică este o parte vitală din democrația noastră, dar nu se poate să existe loc pentru amenințările șocante și abuzul la care am fost martori în ultimele luni, a mai spus premierul britanic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel