Urmărește emisiunea live


Theresa May: Acordul privind Brexit este fantastic pentru Irlanda de Nord

Acord Brexit. Theresa May a stabilit o nouă dată
Acord Brexit. Theresa May a stabilit o nouă dată

Premierul britanic Theresa May a insistat marţi asupra faptului că acordul pe care l-a încheiat cu UE privind Brexit este "fantastic" pentru Irlanda de Nord, în pofida opoziţiei puternice din partea Partidului Democratic Unionist (DUP) din acest teritoriu, informează dpa. 

"Proiectul de acord dat publicităţii săptămâna trecută protejează locurile de muncă şi businessul, ne oferă siguranţă şi menţine integritatea Uniunii noastre, respectând totodată rezultatul referendumului din 2016 asupra Brexit", a scris May în The Belfast Telegraph, principalul cotidian din Irlanda de Nord. 

Acordul asupra Brexit "pune Irlanda de Nord într-o poziţie fantastică în ceea ce priveşte viitorul", a adăugat ea

Articolul Theresei May vine după ce zece parlamentari din partea DUP au refuzat să susţină luni seara guvernul minoritar conservator condus de aceasta în câteva voturi nu foarte importante în parlament. DUP, care sprijină guvernul conservator susţinându-l în voturile-cheie, a acuzat-o pe May că a încălcat "una dintre înţelegerile fundamentale" dintre cele două părţi. 

Purtătorul de cuvânt al DUP, Sammy Wilson, a declarat că Theresa May a încălcat promisiunea de a negocia un acord pentru întregul Regat Unit şi de a evita orice tratament diferit pentru Irlanda de Nord. "DUP a vrut să-i trimită un mesaj politic guvernului, acela că... trebuie să-ţi respecţi partea dintr-o înţelegere, în caz contrar noi nu ne vom simţi obligaţi să ne respectăm partea noastră", a declarat Wilson pentru BBC. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel