The Grand Heritage poziționează arta tradițională românească pe cea mai înaltă treaptă a artizanatului

S-a desfăşurat prima ediție a evenimentului The Grand Heritage, proiect ce a avut drept scop susținerea și promovarea tradițiilor autentic româneşti.

Desfășurată în perioada 23 - 25 noiembrie, manifestarea a reunit, alături de cele mai importante branduri de lux internaționale, cei mai cunoscuți și iscusiți meșteri populari din România, unii dintre ei incluși în patrimoniul cultural UNESCO.

Vizitatorii au avut parte, în cele trei zile de eveniment, de demonstrații în mânuirea roții olarului, a războiului de țesut autentic, precum și a tehnicii de transformare a sticlei sau a ceramicii în cele mai spectaculoase obiecte de decor.

Alături de invitați s-a aflat și Iuliana Tudor, binecunoscuta realizatoare și prezentatoare TV, una dintre mai înfocate susținătoare a tradițiilor noastre populare, care a reiterat ideea ca avem o datorie morală de a pastra și transmite mai departe generațiilor viitoare toate aceste elemente care definesc spiritul și caracterul autentic românesc.

De asemenea, Elena Kuji Buteică, reprezentant al Asociației Creatorilor Independenți, a susținut că demersul de susținere a valorilor tradiționale trebuie să se regăsească în fiecare dintre noi.

[citeste si]

Momentul cel mai emoționant al zilei a fost mini-recitalul corului Sunete Vesele, un grup format numai din copii, care a cântat câteva melodii culese și adaptate din folclorul românesc.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel