The Economist, vrăjit de ”mami” Merkel, o vrea din nou cancelar

Săptămânalul german Der Spigel scrie că revista britanică The Economist a fost prinsă în vraja Angelei Merkel, pe care o susține acum pentru un al doilea mandat de cancelar al Germaniei. De ce? Pentru că, spre deosebire de oponentul său social-democrat, ”mutti” (mami, așa cum îi spun germanii), este ”pariul sigur”.

[caption id="attachment_365746" align="alignleft" width="640"] Foto: der Spiegel[/caption]

Angela Merkel apare pe coperta ultimului număr al prestigioasei reviste The Economist. Englezii îi dedică acesteia un articol-elogiu, descris de Spigel în termeni insoliți. ”Există un motiv pentru care germanii îi spun lui Merkel ”Mutti” sau ”mami”. Este ca o mamă care este strictă acasă și chiar te poate obliga să-ți faci patul. Dar nu vei primi o palmă la fund și nu te lasă niciodată fără desert. Și se va da peste cap să te protejeze de răul din exterior. Nu vei vrea niciodată să pleci de acasă”, scriu ziariștii nemți.

The Economist face un apel către electorii germani s-o aleagă pe Angela Merkel, care este până acum cu mult peste contracandidatul său în sondaje.

”Credem că dna. Merkel este cea mai potrivită persoană să-și conducă țara, și, prin urmare, Europa. Asta pentru că este ceea ce este: cel mai înzestrat politician de dreapta din lume și pe departe un pariu mai sigur decât oponentul său de stânga. Și pentru că ea ar putea deveni, în opinia noastră, marele lider de care Europa și Germania au nevoie cu atâta disperare”, scrie The Economist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel