Thailanda - Un marş al elefanţilor, organizat pentru a îl omagia pe regele nou încoronat al ţării

Zece elefanţi vopsiţi în alb au mărşăluit marţi în apropiere de Palatul Regal din Bangkok pentru a îl omagia pe regele thailandez Maha Vajiralongkorn, la o zi după încheierea ceremoniilor organizate cu ocazia încoronării sale, informează Reuters. Animalele şi dresorii lor, provenind din vechea capitală a ţării, Ayutthaya, au defilat pe o alee scurtă, înainte de a-şi prezenta omagiile în faţa unui portret al noului rege.

Mulţi dintre spectatorii care au asistat la acest marş insolit ţineau în mâini portrete ale regelui thailandez. Elefanţii au o semnificaţie specială în istoria şi cultura Thailandei. 'Elefantul este un simbol al monarhului, un simbol al luptei, dar şi un simbol al păcii', a declarat Panarat Panchuer, un rezident din Bangkok, în vârstă de 61 de ani. Niciun elefant nu a participat la ceremoniile oficiale de încoronare, însă regele thailandez va primi în dar un elefant la o dată ulterioară, un cadou a cărui simbolistică este considerată deosebit de favorabilă.

Cele trei zile de ceremonii au debutat sâmbătă, după o lungă perioadă de doliu ţinută în memoria fostului rege, decedat în octombrie 2016 după o domnie de 70 de ani. Laithongrien Meepan, proprietarul centrului Elephant Kraal and Village din Ayutthaya, s-a declarat mulţumit de faptul că elefanţii lui au reuşit să rămână calmi în timpul marşului de marţi, în pofida publicului numeros şi a căldurii. O vopsea netoxică şi bazată pe apă, aplicată în amestec cu un tip special de pudră, a fost aplicată pe pielea acestor pahiderme pentru a crea aspectul unor 'elefanţi albi', fără să dăuneze sănătăţii animalelor, au precizat reprezentanţii centrului Kraal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel