EXCLUSIV  Tezaurul României, în Rusia. Valoarea REALĂ a Tezaurului - DOCUMENT

Istoricul Bogdan Bucur scoate la lumină infromații foarte interesante în volumul său ”Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri”, volum în care prezintă o perspectivă asupra Marii Uniri, asupra procesului de unificare statală și asupra consecințelor sale printr-o abordare realistă. 

Aurul din Tezaurul României, împreună cu chestiunea Basarabiei, este fără îndoială una din marile răni ale României în relația sa cu Rusia.

În volumul ”Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri” istoricul Bogdan Bucur prezintă procesul verbal încheiat la 21 decembrie 1916, între România și Rusia.

În documentul prezentat în exclusivitate de Bogdan Bucur în lucrarea sa, dar și la DC News, se constată transportarea și depozitarea la Kremlin a tezaurului Băncii Naționale a României. Tezaurul consta în 1.740 de lăzi, în valoare totală de 321.580.456.84 de lei aur.

Documentul poarrtă semnăturile reprezentaților României și Rusiei. Tezarului a fost dus la Moscova în contextul ocupării României de către armatele Puterilor Centrale.

(w670) 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel