Alătură-te comunității!
Teste refugiați. Ungaria, condamnată de UE, după o măsură condamnabilă

Bogdan Bolojan / 25 ian 2018 / 14:37 Salveaza PDF Comentarii

Oficiali ungari în domeniul imigraţiei nu ar fi trebuit să supună un solicitant de azil nigerian la teste psihologice pentru a determina dacă acesta spune adevărul că este homosexual, a decis joi Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), relatează Reuters. 

Curtea de Justiţie a UE, care a interzis efectiv utilizarea testelor pentru stabilirea orientării, considerând-o drept o invazie a 'celor mai intime aspecte' ale vieţii, a constatat că bărbatul neidentificat din Nigeria nu ar fi trebuit supus testelor care au inclus desenarea imaginii unei persoane în ploaie şi testul petelor de cerneală Rorschach. 

Bărbatul a depus o cerere prin care solicita statut de refugiat în oraşul ungar Szeged în aprilie 2015. La acea vreme, Ungaria începea să se confrunte cu o creştere a numărului de migranţi ilegali din Africa şi din Orientul Mijlociu care traversau graniţa din Serbia. 

Persecutat în Africa

Nigerianul şi-a motivat solicitarea pe baza faptului că, fiind homosexual, s-a confruntat cu persecuţii în ţara sa natală.

'Un astfel de test reprezintă o intervenţie disproporţionată în viaţa privată a solicitantului de azil', se arată în hotărârea CJUE. Judecătorii din Luxemburg au menţionat că executivul european contestă fiabilitatea acestor teste.

Pe baza testelor, psihologul desemnat de statul ungar a concluzionat că nigerianul nu era gay,  iar cererea sa de azil a fost respinsă. 

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a afirmat că se poate solicita opinia unui expert, însă acest lucru trebuie să se facă prin respectarea drepturilor omului şi nu ar trebui să se bazeze pe o singură hotărâre judecătorească, relatează Agerpres.

[citeste si]loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +3    Negative: -2
Flash-mob. Dans popular de Ziua Internațională a Dansului

George Mihail Pârvan / 26 apr, 07:14

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.12