EXCLUSIV  Teste coronavirus, strategie aplicată în Emiratele Arabe Unite. Mihail Lala de la OK Medical: Turismul din toată lumea pică, cel din Emirate crește!

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

Managerul clinicii OK Medical, Mihail Lala, a vorbit, la DC News, despre testarea ingenioasă din Emiratele Arabe Unite și a explicat cum cei cu un test pozitiv încă pot circula liber.

„Având în vedere că acuratețea celor două teste menționate, PCR și antigeni, este puțin diferită, termenul de «valabilitate» al unui test negativ trebuie să fie diferit. Conform analizelor interne făcute și raportându-ne la studiile internaționale, un test PCR negativ făcut bine îți poate da o siguranță pe o perioadă de 3-4 zile (72 – 96 h), iar un test antigen îți dă o siguranță undeva la 24 – 48 h.

Ce înseamnă acest lucru? Chiar dacă la momentul în care tu ai făcut testarea ai fi pozitiv, dar cantitatea virală sau cantitatea de antigeni sunt insuficiente pentru un rezultat pozitiv, în următoarele zile nu ai cum să fii răspânditor, chiar dacă ești pozitiv”, a spus Mihai Lala de la OK Medical.

Un model practicat de Emiratele Arabe Unite

 „Acesta este un model pe care îl practică multe țări din lume. Un exemplu sunt Emiratele Arabe Unite. Oamenii aceia au abordat acest protocol de testare în toate formele posibile încă de la începutul pandemiei. Ne putem uita pe cifre să vedem ce se întâmplă, nu numai de pandemie, ci și cele economice. Este extrem de important. Turismul din toată lumea pică, turismul din Emirate crește”, a adăugat Lala.

Situația nu este valabilă doar pentru turiștii care vin în țară, continuă Mihail Lala. „Și în interiorul granițelor sunt protocoale de testare la un anumit interval de timp sau în anumite condiții. Spre exemplu, dacă pleci din Dubai în Abu Dhabi, trebuie să te testezi. Dacă a trecut un anumit interval de timp și vrei să participi la un eveniment, te testezi. Dacă urmează să pleci din țară, vine la hotel echipă și te testează. Există un protocol foarte logic făcut”.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel