Testarea „cu degetele” încă este folosită în Asia pentru a stabili dacă a avut loc sau nu un viol

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Testarea părților intime încă este folosită pentru a determina dacă femei sau fete au fost violate în India, Nepal sau Sri Lanka, se arată într-un nou raport.

Conform The Guardian, practica rămâne răspândită în cele trei țări care au în total 1,4 miliarde locuitori, iar unele tribunale folosesc testările pentru a motiva verdictele, în ciuda faptului că nu au bază științifică și sunt interzise în India.

Avocatul pentru drepturile omului Divya Srinivasan din Delhi, coautor al studiului, a numit testele drept „o încălcare în sine a drepturilor omului”. „Este dezumanizant și supărător. Nu este vorba să vadă doar dacă a avut loc violul, ci se testează virginitatea”, a transmis Sumeera Shrestha, directorul executiv al unei organizații nepaleze.

Testul presupune ca ginecologul să introducă două degete în vaginul unei femei violate pentru a determina dacă himenul este rupt și pentru a testa laxitatea părții intime. Dacă himenul este intact, testul este folosit pentru a demonstra că violul nu ar fi putut avea loc, chiar dacă violul nu trebuie neapărat să rupă himenul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel